Articles exercises with answers pdf | worksheet

Basically in English grammar, ‘a, an, the’ is called Articles. its use to indicate the things, places, or person in the English language.  ‘a, an’ is the articles indefinite, and ‘The’ is definite. Do the exercises ‘articles worksheet with answers’ below. Here are the mixed collection of articles grammar exercises with answers pdf (worksheet) for class 2, class 3, class 4, class 5, class 6, class 7, class 8, class 9 and class 10 students.

Articles [ a, an, The] worksheet with answers

Choose the best answers.

1.     Emma is …. Useful member of the family.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     Some

Answer: A

Emma is a useful member of the family.

2.     This is… plot where she intends making a building.

a.     A

b.     An

c.      The

Answer: C

This is the plot where she intends making a building.

3.     She plays … flute well.

a.     A

b.     An

c.      The

Answer: C

She plays the flute well.

4.     Mt. Everest is ….. Highest peak in the world.

a.     A

b.     An

c.      The

Answer: C

Mt. Everest is the highest peak in the world.

5.     Shri Lanka is … island.

a.     A

b.     An

c.      The

Answer: B

Shri Lanka is an island.

6.     Who is….. Best student of your class?

a.     A

b.     An

c.      The

Answer: C

Who is the best student of your class?

7.     It is … one-rupee note.

a.     A

b.     an

c.      the

Answer: A

It is a one-rupee note.

8.     That is … book I like most.

a.     A

b.     An

c.      The

Answer: C

That is the book I like most.

9.     My sister is ….. M.A student.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     Nothing

Answer: B

My sister is the M.A student.

10.                        Don’t pull the children by…. Ear.

a.     A

b.     An

c.      The

Answer: C

Don’t pull the children by the ear.

11.                        She is … honorable teacher.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: B

She is an honorable teacher.

12.                        He played … volleyball yesterday.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: D

He played volleyball yesterday.

13.                        There is … ewe beside him.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: A

There is a ewe beside him.

14.                        Does she like… white colour?

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: D

Does she like white colour?

15.                        It is very hot in … summer.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: D

It is very hot in summer.

16.                        She always has...…. Dinner with me.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: D

She always has dinner with me.

17.                        …. Steel of the plate is good.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: C

The steel of the plate is good.

18.                        She travels by ….. Plane.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: D

She travels by plane.

19.                        He has bought a red and ….. White shirt.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: A

He has bought a red and a white shirt.

20.                        She is … most talented girl in the class.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: C

She is the most talented girl in the class.

21.                        Carol is from … U.K.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: C

Carol is from the U.K.

22.                        John is from…. America.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: D

John is from America.

23.                        Twelve inches make….. Foot.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: A

Twelve inches make a foot.

24.                        …. Sun gives us light and heat.

a.     A

b.     An

c.       The

Answer: C

The sun gives us light and heat.

25.                        This bench is made of …. Wood.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: D

This bench is made of wood.

26.                        … Clouds over the sea are lovely today.

a.     A

b.     An

c.      The

Answer: C

The clouds over the sea are lovely today.

27.                        … Flowers in the garden are beautiful.

a.     A

b.     An

c.      The

Answer: C

The flowers in the garden are beautiful.

28.                        The editor and …. Journalists are coming.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: C

The editor and the journalists are coming.

29.                        He died of … AIDS.

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: D

He died of the AIDS.

30.                        Can you speak …. English?

a.     A

b.     An

c.      The

d.     No article

Answer: D

Can you speak the English?


Articles exercises with answers pdf | doc | worksheet download

File: Articles worksheet with answers

More exercises:

English tense chart

Articles worksheet with answers 1

articles worksheet with answers 2

Read: Present tenses exercises with answers pdf






  •   Random Posts