Articles worksheet with answers pdf

                 Articles exercises with answers | worksheet

Articles questions with answers pdf


Supply the appropriate article [a, an, the] in the following blanks.

1.     Do you see …. Man who is in the white dress?

Answer: Do you see the man who is in the white dress?

 

2.     She has bought… ewe.

Answer: She has bought a ewe.

 

3.     Hari made… mistake.

Answer: Hari made a mistake.

 

4.     Have you seen….. One-legged boy?

Answer: Have you seen a One-legged boy?

 

5.     There is ….. Fig in the tea.

Answer: There is a fig in the tea.

 

6.     …… tiger can run very fast.

Answer: The tiger can run very fast.

 

7.     Have you been to…… U.K?

Answer: Have you been to the U.K?

 

8.     The ship disappeared in ….. Atlantic Ocean.

Answer: The ship disappeared in the Atlantic Ocean.

 

9.     Don’t spend …. Hour.

Answer: Don’t spend an hour.

 

10.                        … Stars can be seen at night.

Answer: The stars can be seen at night.

 

11.                        She can play …. Guitar very well.

Answer: She can play the guitar very well.

 

12.                        … bagmati has been polluted.

Answer: The Bagmati has been polluted.

 

13.                        Have you been to…. Sahara?

Answer: Have you been to the Sahara?

 

14.                        Geet is reading …. Ramayan.

Answer: Geeta is reading the Ramayan.

 

15.                        The cow is… animal.

Answer: The cow is an animal.

 

16.                        … Ewe you bought yesterday is very week.

Answer: The ewe you bought yesterday is very weak.

 

17.                        … President has arrived.

Answer: The president has arrived.

 

18.                        … Mars is a planet.

Answer: The Mars is a planet.

 

19.                        Did they swim across… deepest river?

Answer: Did they swim across the deepest river?

 

20.                        Hari is … first boy in the class.

Answer: Hari is the first boy in the class.

 

21.                        Vanaras is … holy city.

Answer: Vanaras is a holy city.

 

22.                        She didn’t tell…. Exact meaning of that word.

Answer: She didn’t tell the exact meaning of that word.

 

23.                        She was…… honorable doctor.

Answer: She was an honorable doctor.

 

24.                        … Tea in this pot is very hot.

Answer: The tea in this pot is very hot.

 

25.                        A cow is …. Useful animal.

Answer: A cow is a useful animal.

 

26.                        …. Flowers in my garden are beautiful.

Answer: The flowers in my garden are beautiful.

 

27.                        The horse is… animal.

Answer: The horse is an animal.

 

28.                        …. Animal cannot service without food.

Answer: An animal cannot service without food.

 

29.                        Tea is… drink.

Answer: Tea is a drink.

 

30.                        All… horses in the race ran well.

Answer: All the horses in the race ran well.

 

31.                        She is one of…. Good students.

Answer: She is one of the good students.

 

32.                        He is … European.

Answer: He is a European.


Articles worksheet with answers

                        file: Articles worksheet with answers pdf
                        
                        More Exercises:
                        Articles worksheet with answers 1
                        Articles worksheet with answers 2

  •   Random Posts